WilbersLogo17
Nyheter

Alla Produkter

Om oss

Wilbers Service

Köp Wilbers online nu

Kontakta oss

Sötdämpare för alla MC

Wilbers Quad

Wilbers Scooter

Wilbers Coilovers

Suspension Technology

WILBERS Produkter
Wilbers R 1200 GS Adventure Wilbers R 1200
WESAnccr

Sedan år 2005 erbjuder BMW det väldigt framgångsrika ESA (Electronic Suspension Adjustment) systemet för flera modeller. Systemet tillåter föraren att anpassa fjädringssystemet till varierande vägförhållanden i tre olika lägen genom en knapptryckning under farten. Stillaståendes kan dessutom fjäderförspänningen anpassas till belastningen. 

Ursprungligen var det inte möjligt att anpassa systemet till exceptionellt lätta eller tunga förare eller att sänka fordonet.

Efter lång utveckling lyckades WILBERS år 2010 att förena deras förstklassiga fjädringskomponenter med BMW ESA systemet.

Så har våra kunder det bästa ur två världar till sitt förfogande, individuell anpassad WILBERS kvalité elektroniskt justerbar och nu är även sänkningar med ner till 80mm möjliga.

För det 2013 introducerade Dynamics ESA går WILBERS utvecklingen steget längre.  Det nya systemet fungerar utmärkt, men många kunder känner sig obekväma med ”Skyhook” konceptet. De skulle gärna få mer feedback och information om vägförhållanden.

Ur ”BMW Dynamic ESA” blir ”WILBERS WESA Dynamic Feedback”. Med 22 steg kan WILBERS systemets feedback justeras ytterligare. Från BMW originalet – till en klar och skarp feedback om vad som verkligen händer under GS:ens hjul.

Samtidigt med de utvidgade justermöjligheterna och anpassningen av fjäderegenskaperna till användningsområdet, kan vi sänka en 1200 GS from. årsmodell 2013 med 35mm eller 70mm.

Wilbers Wesa

Kopplingen av ESA och WILBERS komponenter kan genomföras antingen hos oss eller hos WILBERS direkt. Det betyder att båda fjäderben (fram och bak) måste skickas till oss. För BMA F700 och F800GS erbjuder vi lösningen WILBERS ”mini WESA” med standardlängd samt 50mm och 60mm sänkning – här behöver vi förutom det bakre fjäderbenet även den främre teleskopgaffelns rör för ombyggnad.

WESA fjäderben beställer du i vår e-butik – ifall det inte finns någon specialöverenskommelse, beställer vi dem nödvändiga delarna för fjäderbensombyggnaden och meddelar dig när vi har fått delarna. Sedan skickar du dina original BMW delar till oss, vi kopplar WILBERS och ESA delarna inom 2-3 veckodagar och skickar de samt originaldelarna som inte behövdes genast tillbaka. En avrustning vid exempelvis försäljning av fordonet är alltid möjlig. Alla WILBERS WESA komponenter levereras med 5 års garanti.
  
Många BMW modeller, till och med den gamla R80GS, som ursprungligen inte var utrustade med ett ESA system, kan vi upprusta med WILBERS WESA-X fjädringssystem. Vilka modeller det handlar om och ytterligare information om WESA-X hittar du här
.

En översikt över alla WESA och WESA-X möjligheter och priser hittar du i PDF BMW prislistan WESA..  

Reparatur av stegmotor ESA

Justeringen av ESA fjäderben sköts av små stegmotorer som finns i fjäderbenet nedre del. Under årens lopp kan smuts och fukt tränga in i fjäderbenet och kan orsaka defekter i stegmotorn. Ifall detta händer efter garantin har gått ut, kan det bli väldigt dyrt.

Genom utvecklingen av WESA teknologin blev WILBERS uppmärksam på detta problem och hittade möjligheten för en prisvärd reparation av det defekta fjäderbenet:

Vi plockar fjäderbenet isär, tar ut den defekta motorn och monterar en ny ESA motor i fjäderbenet. Dessutom byter vi tätningen i sladdhålet till en ny bearbetad variant.

Pris komplett med stegmotor: 2490kr

Wilbers ESA Motor

Fjäder, olja, sänkning

Bättre kontrol

Fram och bak

Wilbers olja

Klassik stötdämpare

Set up din fjädringssystem

Köp Wilbers online nu

Villkor & Info

NCCR Website

Kontakt oss

Alla Produkter

© NCCR AB 2013-2014

WILBERS ProdukterWILBERS Produkter