WilbersLogo17
Nyheter

Alla produkter

Om oss

Suspension Service

Köp Wilbers online nu

Kontakta oss

Stötdämpare för alla MC

Wilbers Quad

Wilbers Scooter

Wilbers Coilovers

Suspension Technology

Nyheter

1/2014 Pressrelease Wilbers-BMW-Racing 1-2014 Wilbers BMW Racing tävlar med 4 förare i 4 klasser år 2014!
Här kommer de lovande förarna:
Lucy Glöckner och Stefan Nebel kör varsin BMW HP4 i IDM Superstock, resp. IDM Superbike.
Jörg Steinhausen tävlar i både IDM och WM för sidovagnar med en LCR/BMW.
Ny i år är den snart 14-årige Victor Steemann som valdes av Wilbers för att fortsätta sin framgång på en Honda i IDM Moto3.

Vi på Wilbers ser en stor potential hos vara förare och både den ena och andra platsen på podiet i år!
 

Wilbers Racing Pressrelease 1-2014

1/2014 Vi erbjuder en Suspension Upgrade till den sprillans nya 2013 KTM 390 Duke. För fjäderbenet finns det lösningar inom både Adjust- och Ecoline serien från 3990kr. Vi erbjuder även en gaffelbearbetning.

Fler goda nyheter har vi för alla som behöver en professionell sänkning av deras 390:a Duke – WILBERS har provat denna ner till 50mm. Observera att vi alltid rekommendera att även sänka gaffeln vid än sänkning med mer an 25mm!

Från 7280kr totalkostnad kan vi erbjuda ett 30-50mm sänkt fjädringssystem som dessutom är individuellt justerat efter vikt. För denna ombyggnad måste gaffelrören skickas till oss. Det tar ungefär en vecka från att vi har tagit emot gaffeln. Mer info om sänkning >>>

WILBERS KTM 390

1/2014 Birgit och Jens är nu certifierade från WILBERS och kan bygga om elektroniska BMW ESA fjädringssystemet. Det var väldigt intressant att jobba på den nya vattenkylda BMW 1200 GS. Den är utrustad med ett flertal modernaste features och får med ESA 2 fjädringssystemet några ytterligare inställningsmöjligheter. Testförare och ägare berättar om en något otransparent körkänsla. Så utvecklas även här en ESA med hjälp av beprövade WILBERS komponenter till en WESA. Fjädringselementen erbjuder då förutom den elektroniska justeringen även en mekanisk inställningsmöjlighet. Resultatet övertygar, den nu transparenta feedbacken förbättrar körkänslans väsentligt. Nu känner man vilket underlag man kör på, om så önskas. Ett perfekt tillägg till det avancerade BMW ESA fjädringssystemet och kan naturligtvis kombineras med den beprövade WILBERS sänkningen. Priser för ombyggnaden ligger runt 15900kr.Prata gärna med oss och få tips och tricks om temat ESA/WESA.

Birgit BMW GS 1200 LC

1/2014 Vinterkampanj för Harley-Davidsson och Triumph Nightline fjäderben. Till marknadslanseringen av den särskilt högkvalitativt utrustade WILBERS produktlinjen erbjuder vi en specialrabatt på 10% tom. 31:a mars 2014. Den exklusiva designen av dem helsvarta fjäderbenen förfinas av rött eloxerade justerare som bildar en ädel kontrast. Tekniskt sett är med en 22-fald inställbar returdämpning såsom en kompressionsdämpning med 22-fald inställning för både High- och LowSpeed bara det bästa ombord. Självklart produceras även Nightline serien, precis som alla andra WILBERS produkter, enligt kundens individuella uppgifter och önskemål. Det vill säga att förar-, passagerar- och den regelbundna packningsvikten, plus den föredragna körstilen är grunden till alla inställningar. Endast om grundparametrarna samt fjäderkonstanten och styrkan stämmer och har kombinerats med rätt shimsning, kan fjäderbenet med hjälp av dem nya inställningsmöjligheterna ge maximal körglädje. Nightline fjäderben börjar vid 10500 kr.

NCCR Nightline

12/2013 Även år 2014 kommer WILBERS att tävla i IDM Suberbike med flera förare. Bekräftad är än så länge Lucy Glöckner och det rycktas om att Stefan Nebel ska köra igen. De kör på en BMW HP4 som är baserad på en S1000RR vars fjädringssystem är komplett utrustat med WILBERS komponenter.  Gaffelombyggnad, fjäderben och styrdämpare såsom några fler snygga delar som t.ex. Ilmberger Carbon kåpor som vi också säljer i Sverige finns ombord. WILBERS är den officiella utvecklingspartnern av BMW Motorsport för HP4-modellen och därför är det inte så förvånande att dem av WILBERS utvecklade fjädringskomponenterna används tillsammans med traktionskontroll samt race ABS och att dessa harmonera mycket bra. En plats på podiet för Stefan Nebel och plats &&& för Lucy Glöckner i IDM avslutningsracet på LABERRHABARBER%%%-ringen bevisar att WILBERS raceteamets trend överensstämmer med den tekniskt väldigt komplexa BMW HP4-modellen.

Wilbers BMW HP4 Superbike IDM

11/2013 Vi erbjuder gaffelservice och ombyggnader. Oavsett om det handlar om professionell service, byte av simmerring och glidlager eller tuning. NCCR är din kvalificerade partner när det gäller arbeten på gaffelrören. En enkel service med byte av simerring kostar 1490kr om gaffelrören levereras till oss. Servicen innehåller olja, simmerringar och polering av glidrören. Tuningspaketet ”Road” kostar 2990kr och omfattar dessutom ett par gaffelfjädrar som är anpassade till fordonsvikt samt användningsområde plus en bearbetning av glidaren. I tuningspaketet ”Race” bearbetar vi därutöver kolvarna, ändrar hydrostoppen och gaffelns hydrauliska setup, totalpriset blir då 3990kr. Resultatet är en känsligt svarande, individuellt justerad gaffel som kan konkurera med dyrare lösningar i alla aspekter. Förutom mätningar och reparation av skadade gafflar, erbjuder vi även sänkningar. Arbetsomfattningen liknande som paketet ”Road”, pris 3290kr.

NCCR Gaffelservice

10/2013 WILBERS suspension är nu leverantör åt Bimota. År 1973 i Rimini, Italien, grundade herrarna Bianchi, Morri och Tamburini (därför namnet BI-MO-TA) motorcykeltillverkaren som genast litade på kvaliteten hos WILBERS fjädringskomponenterna från Nordhorn, Tyskland.

Dessa fascinerande motorcyklarnas program utvidgas som exempelvis TESI 3D med sin speciella framhjulupphängning.  Nyaste modellen är Bimota BB3 med den mycket högpresterande motorn från BMW S 1000RR.

Benny Wilbers kommer engagera sig i samarbete med Burhard Stember inom import och reservdelsförsörjning för dem nordliga försäljningsområden. Bimota by Wilbers.

Bimota TESI 3D

Köp Wilbers online nu

Info & Villkor

NCCR Website

Kontakta oss

Alla produkter

© NCCR AB 2013-2014