WilbersLogo17
Nyheter

Alla produkter

Om oss

Suspension Service

Köp Wilbers online nu

Kontakta oss

Stötdämpare för alla MC

Wilbers Quad

Wilbers Scooter

Wilbers Coilovers

Suspension Technology

Harald Kitsch Sound of Thunder Champion 2011

NCCR är beläget i Delsbo, Hälsingland. Vi producerar egna produkter och importerar högkvalitets motorcykeldelar från Wilbers, Motogadget, LSL och Ilmberger Carbon till Sverige. Företaget är grundat i 2006 av några motorcykel entusiaster som tycker att man ska leva för det man jobbar med. Birgit och Pär sköter den dagliga ruljansen, Jens finns I bakgrunden engagerad med produktutveckling, verkstan, race aktivitet och hans andra passion efter att bygga motorcyklar nämligen att skriva om motorcyklar.

Jens köpte sin första motorcykel en svårt sliten 750 four K2 Honda när han var 15 år och som han direkt konverterade med ett 823cc Yoshimura "Bigbore" Kit som kom att bli hans första projektcykel. Efter han sett Freddy Spencer 1982 på en Honda 900cc Bol´d or superbike på bakhjulet ner på serpentinvägarna i Laguna Seca i en racevideo, måste han bara ha ett högt aluminium styre och en fet Marzocchi gaffel sen var det bara ut och åka, nu med körkort som en av de första europeiska förarna med den helt nya amerikanska Superbike stilen.

År 1983 var nästa logiska steg en SC01 Bol´d or från den första serien, som fick hela paketet inklusive Marchesini hjul och en komplett trimmning som gjorde den till en riktigt superbike stylad roadracer, även ok för lite dragracing, första gången på Mantorp/Sverige 1984.

Efter några år med renovering av gamla klassiska motorcyklar fick Jens under nittitalet den första kontakten med Erik Buells Harley-Davidson drivna sportcyklel. Den första Buellen var en 1991 RSS singleseater, vilken idag är konverterad till en turbocykel. Under 1999 grundade Jens tillsammans med sin fru Birgitta företaget Hillbilly-Motors, vilket blev en av de ledande källorna för Buell eftermarknadsdelar, firman blev såld 2005.

Legendariska och trendsättande Buell customcyklar som XB Hellbender blev lanserade under Hillbilly-Motors tiden. Olika race aktiviteter har förekommit genom åren då främst roadracing, de senaste åren med Buell racebikes som med utvecklandet av dubbla förgasar roadracern "Thors Hammer" vann (Thunder B.E.A.R.S Champion 2007) och på dragstripen med förare Stefan Graf på den M-Tek bestyckade HD Sportstern (Harley modified Champion GER/NL 2008). Sedan 2007 experimenterar NCCR med engelska stuntföraren Craig Jones på isen, en första Ice Stunt video publicerades 2008. År 2009 kördes den första hastighetsrekorden på motorcykel med 238 km/h på sjön Dellen i Delsbo. År 2010 och 2011 vinner det av NCCR ledda Pegasusraceteam både dem europeiska Sound of Thunder och B.E.A.R.S. mästerskapen med föraren Harald Kitsch på en V-Twin Rotax driven EBR 1190 RR. Det ger NCCR en djupare förståelse för raceförares behov.

NCCR erbjuder ett brett sortiment av toppkvalite custom och trimdetaljer i e-butiken, många är specialtillverkade till er motorcykel och kommer att passa utan några ändringar.

Vi ser NCCR som ett serviceföretag som svarar på frågor och supportar er på alla sätt före men också efter ni köpt någonting från oss. I Januar 2014 lanserar NCCR websidan www.wilbers.se för försälning och service på Wilbers Suspension i Sverige.

Ert NCCR Team

 

Köp Wilbers online nu

Info & Villkor

NCCR Website

Kontakta oss

Alla produkter

© NCCR AB 2013-2014